Beleef de sportiefste vakanties met de leukste zeilkampen

Watersport wordt steeds populairder en dat is zo gek nog niet, want er zijn heel veel watersporten die echt heel erg leuk zijn! Heel veel mensen hebben waarschijnlijk wel eens gedroomd dat ze goed kunnen surfen. Of misschien heb je er altijd al wel eens van gedroomd om te kunnen kitesurfen. Ook zeilkampen worden steeds populairder. Al deze watersporten klinken fantastisch, maar als je midden in Nederland woont, zonder water om je heen is het toch lastig om aan watersport te doen. Gelukkig zijn er zeilkampen voor de waterratten die graag willen leren zeilen. Ben je er over aan het nadenken om in de vakantie op zeilkamp te gaan? Lees dan snel verder, want in deze blog zullen we je er meer over vertellen!

Waar zijn de leukste zeilkampen?

Je kan een zeilkamp over de hele wereld boeken. Je zou bijvoorbeeld naar Griekenland, Kroatië of zelfs de Caribische eilanden kunnen gaan om te leren zeilen. Misschien is het weer dat wat beter, maar ook in Nederland kan je goede zeilvakanties boeken. Uiteraard moet je wel op een plek zitten waar genoeg water is, dus je zult al snel ergens bij zee uitkomen. Bijvoorbeeld in Zeeland, in Noord- of Zuid-Holland of in Friesland. Er zijn genoeg plekken in Nederland waar ze de leukste zeilkampen organiseren. Bovendien is het voor de meeste mensen in Nederland ook een stuk dichter bij dan het buitenland. Je kan dan gewoon met de auto of zelfs met het openbaar vervoer naar het kamp toe. Als je naar het buitenland gaat, zal je misschien moeten vliegen en dat kost toch net wat meer tijd en geld.

Voor wie zijn zeilkampen?

Als je denkt dat je te jong of te oud bent voor een zeilkamp dat het je het fout! Er bestaan heel veel verschillende zeilkampen voor verschillende leeftijdsgroepen. Zo zijn er al kampen voor kinderen vanaf zes jaar! Uiteraard zal er goed op de kinderen gelet worden en zal alles aangepast worden zodat ze veilig kunnen leren zeilen. Bovendien zal er goed nagedacht worden over waar ze elke dag gaan zeilen, zodat de windkracht niet te sterk is. Verder zijn er ook kampen voor mensen van middelbare leeftijd of voor senioren. Niemand is te oud om te leren zeilen, mits je nog enigszins mobiel bent. Ook deze lessen zullen speciaal ingericht zijn, zodat iedereen mee kan doen. Bijna elk zeilkamp is ingericht in leeftijdsgroepen, zodat je altijd met mensen van je leeftijd bent. En niet met mensen zit die echt veel jonger of echt veel ouder zijn.

Vinea | Maak herinneringen voor het leven

Hoe ziet een dag eruit op een zeilkamp?

Als je lekker languit wil slapen, is een zeilkamp misschien niets iets voor jou. Tijdens zeilkampen moet je namelijk redelijk vroeg uit de veren. Vervolgens zal je samen gaan ontbijten en dan sta je al meteen weer op de zeilboot. Hier zal je je hele dag doorbrengen met zeilen, met uitzondering van tijdens de pauzes natuurlijk. ’s Avonds kan je gezellig met de hele groep avondeten en misschien sluiten jullie de dag wel af bij een gezellig kampvuur.