De mooiste plekken van Ardeche in Frankrijk

Ardeche

Frankrijk heeft ontelbaar mooie plekken te bieden. Als je er heen gaat weet je soms niet eens waar te beginnen. Wij raden Ardeche aan. Het is een uniek gebied dat zoveel te bieden heeft dat je geen seconde hoeft te vervelen. Maar heerlijk ontspannen kan ook goed op deze plek. 

Waar ligt Ardeche?

Ardeche is een Frans departement, vernoemd naar de rivier de Ardeche. Het maakt deel uit van de regio Auvergne-Rhône-Alpes en wordt begrensd door de departementen Drôme, Vaucluse, Gard, Lozère, Haute-Loire, Loire en Isère en het dichtbij gelegen natuurreservaat en Nationaal Park de Cevennen. Zoals je wel kunt lezen is er dus een hoop te zien in de buurt maar Ardeche is misschien wel het hoogtepunt van dit stukje Frankrijk. Een aantal van de voordelen van Ardeche:

  • het weer: het lijkt alsof het daar altijd mooi is
  • rustieke dorpjes
  • adembenemende natuur
  • wilde en rustige stukken van de prachtige rivieren
Ardeche

Zwemmen en ontspannen

Hoewel je in Frankrijk al snel wordt gegrepen door de bijzondere cultuur en mooie dorpen is het ook een goede plek voor een vakantie vol rust en ontspanning. Ardeche is namelijk voorzien van vele mooie zwemplekken en stranden waar jij met je handdoekje helemaal tot rust kunt komen. Het is een populaire plek bij toeristen en toch kun je altijd nog wel een rustig plekje vinden. De gloeiend groene natuur om je heen maakt al helemaal dat je goed kunt ontspannen in dit gebied.

Ardeche

Even iets doen

Soms heb je het wel gezien met dat water en die handdoek en dan wil je even op avontuur. Gelukkig kan dat ook heel goed in dit gebied. Ardeche is vergeven van de prachtige, rustieke dorpen. De ene nog mooier dan de ander. Vaak kun je er heerlijk eten maar is er ook veel te zien. Sommige van de dorpen en kastelen in deze regio zijn honderden of zelfs meer dan duizend jaar oud.