Een stofzuiger voor harde vloeren is een must

stofzuiger voor laminaat

 

Op je nieuwe vloer ben je zuinig

Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen voor een harde vloer in hun huis. Dat is heel logisch wanneer je bedenkt dat steeds meer kinderen en volwassenen last hebben van hun luchtwegen. Een vaste vloerbedekking heeft de neiging om stof vast te houden; een harde vloer houdt geen stof vast en is eenvoudig schoon te maken. De overweging voor een harde vloer maak je dan ook weloverwogen. Daarnaast zit er een behoorlijk kostenplaatje aan een dergelijke vloer vast. Je zal er dan ook zuinig op zijn als de vloer eenmaal is gelegd.

stofzuiger voor laminaat

Hoe reinig je een harde vloer

Een harde vloer reinigen kan je op meerdere manieren doen. Je kan ervoor kiezen om de vloer met water schoon te maken. Dit doe je vooral bij een vloer die met vloertegels of plavuizen is aangelegd. Ook een vloer die met vinyl is gemaakt is hier heel geschikt voor. Deze materialen zijn namelijk uiterst vochtbestendig. Is je vloer een laminaatvloer of een parketvloer, dan wordt het gelijk een ander materiaal. Laminaat en parket kunnen namelijk krom gaan staan wanneer het materiaal nat wordt. Je wil niet met een kromgetrokken vloer zitten dus zal je in die gevallen moeten kiezen voor een goede stofzuiger voor laminaat.

 

Hoe selecteer je de geschikte stofzuiger

Als jij wil weten welke stofzuiger geschikt is voor een harde vloer zal je naar de specificaties of naar een review pagina moeten kijken. Je zal moeten zien of de stofzuiger voorzien is van de juiste accessoires. Het belangrijkste accessoire is namelijk de parketborstel. Dit is een opzetstuk wat je gebruikt op het moment dat jij je parketvloer of laminaatvloer gaat zuigen. De parketborstel heeft lange haren onderaan zitten waardoor het mondstuk gemakkelijk over de vloer heen glijdt. Je maakt op die manier geen krassen op je vloer. Kies jij voor een vloer met een verstelbaar mondstuk, dan zit je ook goed. Een verstelbaar mondstuk heeft de mogelijkheid om een parketborstel uit te klappen wanneer je een harde vloer gaat zuigen. Op het moment dat jij in je huis zowel een harde vloer als vloerkleden hebt liggen is dit de ultieme oplossing.

 

Extra opties

Bij een stofzuiger kan je verder nog kiezen voor extra opties. Je mag in dat geval denken aan bijvoorbeeld het al dan niet aanwezig zijn van een zak. Een stofzuiger met zak heeft een schone uitblaaslucht doordat deze wordt gefilterd door de stofzuigerzak. Een stofzuiger zonder zak heeft een turbine. Dit is een apparaat wat ervoor zorgt dat het stof en vuil in de stofzuiger blijft zitten onder het zuigen. Een turbine heeft een zwaardere motor nodig om te kunnen functioneren. Dat merk je gelijk onder het zuigen. Een dergelijke stofzuiger maakt meer lawaai. Daar staat tegenover dat hij minder verbruikskosten met zich meeneemt doordat er geen dure stofzuigerzakken nodig zijn.