Mijn interesse voor de Olympische Winterspelen

Nu de Olympische Winterspelen net voorbij zijn, zit ik altijd vol adrenaline om alle koude sporten te gaan beoefenen. Nu vind ik schaatsen leuk om te kijken, maar mijn eigen kunsten op het ijs zijn zeer beperkt. Daarnaast vind ik een andere sport veel vermakelijker. Het verbaast mij namelijk altijd wat de freestyle snowboarders en skiërs kunnen. De trucjes die zij kunnen verrichten zijn typische dingen waar ik van droomde als klein ventje. Vooral het snowboarden heeft altijd tot mijn verbeelding gesproken. Ik speelde vroeger dan ook altijd een snowboard-game op de Gamecube. Daarop lukte mij het vaak zelfs niet om te doen wat die olympiërs doen.

Het snowboarden is moeilijker dan het lijkt

Hoewel ik nu in staat ben om een winkel in te lopen en een snowboard te kopen, is het verstandiger om dat niet te doen. Het is altijd goed om je eerst online te oriënteren. Zelf ben ik van jongs af aan op wintersport gegaan. Van mijn ouders moest ik leren skiën, want dat deden zij zelf ook en zij dachten dat het moeilijker was dan snowboarden. Snowboarden kon ik dan later nog oppakken was hun gedachte. Dat is alleen nog niet echt gelukt. Het blijkt namelijk dat snowboarden mij een stuk minder ligt dan skiën. Ik heb het al meerdere malen voor een langere tijd geprobeerd, maar ik ben verre van een natuurtalent. In ieder geval zitten snowboard schoenen een stuk lekkerder dan skischoenen.

Wat het lastig maakt om het aan te leren

Mijn droombeeld van een snowboard kopen en de gaafste trucjes doen, loopt een stuk anders. Dat ik het niet makkelijk leer, komt ook doordat ik mezelf veel druk op leg. Om te leren skiën heb ik namelijk jaren in klasjes met lessen gezeten en dat wil ik niet meer. Ik besloot dus direct tochten te willen gaan maken. Veel meters en oefening heb je op die manier wel, maar je staat ook vaak opeens op een piste die te moeilijk is voor een beginner. Vaak duurde mijn tochten dan ook een stuk langer op het snowboard dan op de skies.