Agenda: Een planning met karakter

Een papieren agenda verliest nooit zijn waarde. Het opschrijven van je planning brengt namelijk een ander effect met zich mee dan het in je telefoon te zetten. Het heeft meer karakter doordat je het opschrijft in je eigen handschrift. Deadlines, verjaardagen, werkoverleggen, toetsen, leuke dagjes en nog veel meer kan je in jouw eigen agenda opschrijven.

Gebruik je al een agenda?

Het kan zo zijn dat je al een één gebruikt, maar het kan ook zo zijn dat je nog geen agenda gebruikt. Als je het nog niet gebruikt zal je je verbazen over hoe handig het is. Het maken van dubbele afspraken en het vergeten van bepaalde afspraken is hiermee voorbij. Het is niet alleen handig, maar ook leuk om op te schrijven wat je in de toekomst gaat doen. De leuke vooruitzichten geven energie aan de taken die nog volbracht moeten worden. Wat je dan hebt gedaan kan je afvinken. Het geeft dus aan de ene kant veel rust aan je hoofd, omdat je al je plannen en afspraken opschrijft en niet vergeet. Aan de andere kant geeft het ook weer energie, omdat er ook plannen in staan waar je naar uitkijkt. Hierdoor ontstaat een balans tussen de dingen waar je voor moet werken en de leuk dingen. Door een opgeschreven planning in één boekje met alle data heb je hier een overzicht van.

Op jouw gewenste maat  

Er zijn verschillende keuzes die je kan maken bij het aanschaffen van een agenda. Ten eerste kijk je naar de voorkant. Dit kan één kleur zijn, meerdere kleuren of bepaalde figuren. Kies iets wat bij jou past en wat je mooi vindt. Ook zijn er verschillende materialen voor de kaft. Kies één die jij fijn vindt om vast te houden. Er zijn ook verschillende formaten. Als je een normale grootte wil kan je kiezen voor een medium formaat. Dit zal ongeveer 15 bij 20 centimeter zijn. Dit is goed mee te nemen in een tas. Je kan er ook voor kiezen om een nog grotere te nemen als je dat fijn vindt. Wat ook handig is om mee te nemen is een mini variant. Dit wordt ook wel pocket model genoemd en deze is ongeveer 10 bij 15 centimeter. Waar je ook voor kan kiezen is een agenda met een sluiting. Een sluiting is handig, omdat je dan zeker weet dat deze dicht blijft zitten en het papier dus niet kan gaan kreukelen. Een lintje die eraan vastzit is ook handig, omdat je deze dan bij de huidige week kan leggen. Hierdoor kan je hem in één keer openslaan.

Wat kunnen we nu zeggen over een agenda?

We kunnen concluderen dat een agenda ervoor zorgt dat je je afspraken niet vergeet. Het gebruik van een papieren variant zorgt ervoor dat jij jouw plannen opschrijft en er karakter aan geeft. Dit komt doordat het wordt geschreven in jouw handschrift en daarom is het jouw unieke eigendom. Je kiest er één uit op smaak en kiest de kleur, het materiaal en de patronen die jij mooi vindt. Van de buitenkant moet je namelijk ook blij worden. Jouw handige papieren agenda volledig in jouw stijl. Bekijk bij interesse ook de leuke bullet journals van 24Papershop!