De Fender gitaar heeft nog geen enkele gitarist teleurgesteld

De Fender gitaar, die geproduceerd wordt door Fender Musical Instruments Corporation (FMIC) is al sinds zijn eerste verschijning op de markt een groots succes. Het bedrijf werd in 1946 opgericht door Leo Fender en gooide niet veel later hoge ogen met zijn Stratocaster. Het merk is inmiddels zo’n begrip, dat het zelfs een gitaar museum heeft opgericht. Je bent bij deze Amerikaanse producent aan het juiste adres voor onder andere akoestische gitaren, elektrische gitaren en basgitaren. Stuk voor stuk staan deze bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding. 

De Fender gitaar: elektrisch, akoestisch of bas

Het merk is wereldwijd vooral bekend geworden door zijn elektrische gitaren. Vooral de modellen Stratocaster en Telecaster vinden tot op de dag van vandaag gretig aftrek. Voor beginnende gitaristen bestaan er zeer betaalbare elektrische gitaren, maar voor de duurste uitvoeringen betaal je al snel enkele duizenden euro’s. De gemiddelde prijs van een akoestische gitaar van dit merk ligt aanzienlijk lager. Een degelijke akoestische variant schaf je al voor rond de 500 euro aan. 

De basgitaar van dit merk, die je bespeelt voor het creëren van muziek met volle, diepe tonen, lijkt op elektrische en akoestische gitaren, maar heeft een langere hals. Een Fender gitaar van dit type straalt ware klasse uit. Het bedrijf was in de jaren ’50 zelfs de eerste die elektrische basgitaren in massaproductie nam. De instrumenten zijn in de meeste gevallen elektrisch en slechts soms akoestisch. 

Populaire modellen

Kies je voor een Fender gitaar, dan kies je per definitie voor kwaliteit. De instrumenten zijn bedoeld voor de ware muziekliefhebbers. Wereldwijd geldt dat gitaristen die op een gitaar van dit merk beginnen te spelen, nooit meer iets anders willen. Je hebt de keuze uit verschillende modellen. Tot de populairste behoort nog steeds de Telecaster, het eerste model van dit bedrijf dat in 1950 op de markt werd gebracht. Ook het daaropvolgende model, de Stratocaster, mag ook meer dan genoeg populariteit rekenen. Daarnaast heb je de keuze uit de Jazzmaster, Jaguar, Mustang, Lead en Duo-Sonic. 

Hét adres voor gitaren van dit merk

Ben je voornemens een Fender gitaar te kopen, dan ben je aan het juiste adres bij Gooise Gitaren. Deze winkel mag zich dé gitaarspeciaalzaak van Midden-Nederland noemen en levert gitaren van hoogwaardige merken tegen aantrekkelijke prijzen. Uiteraard wordt elke gitaar geheel afgesteld aangeboden. Er is een ruim assortiment voor beginners, maar ook voor gevorderden die toe zijn aan een (nieuwe) Fender gitaar, ongeacht of je op zoek bent naar een elektrische, bas- of akoestische variant. 

Met de hulp van specialisten jouw ideale Fender gitaar vinden

Zeker wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar een Fender gitaar, zal het ruime aanbod je het gevoel geven dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Tussen de verschillende merken bestaan grote en soms juist subtiele verschillen. De gitaar professionals van bovengenoemde speciaalzaak staan voor je klaar om al je vragen op dit gebied te beantwoorden.