Alles over speeddating

Een speeddate-avond kan een leuke en informele manier zijn om singles bij elkaar te brengen. Maar het organiseren van dit soort evenementen kan stressvol zijn. Je bent immers niet alleen bezig met het plannen van een geweldig feest – je beheert een zaal vol singles die allemaal een leuke avond willen hebben. Zorg ervoor dat je voorbereid bent op eventuele speed dating rampen door onze top tips te volgen!

De geschiedenis van speed dating

Speed dating werd voor het eerst opgericht in 1999 als een Joods matchmaking evenement. Het concept houdt in dat een aantal vrouwen aan tafels zitten, terwijl een gelijk aantal mannen door de kamer roteert. Na een paar minuten (meestal tussen de drie en zeven) gaan de mannen verder en beide partijen markeren op een blaadje of ze de ander nog eens zouden willen zien. Aan het eind van de avond verzamelt de gastheer alle blaadjes en geeft vervolgens de contactgegevens van elke date aan succesvolle matches.

Het is een leuk alternatief voor andere datingmethodes, zoals blind daten of datingapps. Een speeddate avond kan echter moeilijk te organiseren zijn en moet deskundig geregeld worden om de avond tot een succes te maken.

Waarom werkt speeddaten?

Volgens de wetenschap duurt het slechts drie seconden om te beslissen of je je tot iemand aangetrokken voelt. Dit is een goed voorteken voor het concept van speed dating, waar je in staat bent om snel een oordeel te vellen over een date. Het voorkomt ongemakkelijke excuses om weg te gaan en geeft daters de kans om tientallen mensen te ontmoeten op slechts één avond.

Speeddaten is niet goedkoop, gemiddeld zo’n 20 pond per kaartje. Maar als je bedenkt hoeveel het zou kosten om op twintig individuele dates te gaan, lijkt speed dating ineens niet meer zo duur.

Volgens de New York Times hebben speed daters een match met 30% van de mensen die ze ontmoeten. Dit is een veel hoger aantal dan online daters, die met slechts 1% van de profielen die ze zien een match hebben.

Tip: speeddaterotterdam.nl

Een sfeer creëren

Om een speeddate avond succesvol te laten verlopen, moet je de juiste locatie vinden. Boek een prive-ruimte in een restaurant of bar voor een bruisende, ongedwongen sfeer die daters in staat stelt om te ontspannen en te genieten van een drankje tijdens het evenement. Het is niet ongehoord dat speed dating evenementen plaatsvinden in vergaderzalen of buurthuizen, maar dit trekt misschien niet zo veel daters. Je zou een eigenzinnige omgeving zoals een boekhandel, theater of sportclub kunnen proberen als je je evenement echt wilt laten opvallen.

Je gasten moeten comfortabel kunnen praten zonder hun stem te verheffen, dus zorg ervoor dat je evenement in een rustiger gebied plaatsvindt, weg van het lawaai van andere mensen in de zaal. Houd de muziek levendig, maar op een relatief laag volume. Zoek naar muziek rond 80-100 beats per minuut, of probeer een kant-en-klare afspeellijst zoals Easy Listening Radio Tunes. Dit bevordert een ontspannen sfeer en vult eventuele ongemakkelijke stiltes op met muziek die de meeste mensen kunnen waarderen.

Probeer iets anders

Laat je speed dating evenement opvallen door een nieuw thema uit te proberen, zoals een gemaskerd bal of zelfs verkleedpartijtjes. Je zou vragenkaarten kunnen maken om gasten aan te moedigen over een reeks verschillende onderwerpen te praten. Dit voorkomt dat gasten hun baan en hobby’s met twintig verschillende mensen moeten bespreken.

De juiste aantallen

Stel vanaf het begin grenzen. Je moet precies weten voor welke leeftijdsgroep je speed dating evenement is en welke seksuele geaardheid. Hoewel je misschien niet in staat bent om iedereen die naar je evenement komt te identificeren, als het duidelijk is dat iemand veel jonger of ouder is dan je opgegeven grenzen dan moet je dit aanvechten. Anders kan het zijn dat je een andere gast zich ongemakkelijk laat voelen.

Onderzoek toont aan dat vrouwen zijn twee keer zo kieskeurig als mannen, hoewel vrouwen zijn meer geneigd om in te schrijven voor een speed dating nacht dan mannen. Dit kan verschillende redenen hebben – vrouwen kunnen het gevoel hebben dat speed dating een socialere, veiligere en aangenamere ervaring biedt dan online dating.

Organisatoren van evenementen moeten ervoor zorgen dat ze een levensvatbaar evenwicht tussen vrouwen en mannen hebben, of riskeren een ongemakkelijke avond waar vrouwen of mannen alleen worden gelaten voor een paar rotaties. Je kunt dit doen door de gastenlijst te beperken tot ongeveer 20 per groep, zodat je niet overboekt raakt. Als je niet genoeg genodigden krijgt om de zaken gelijk te trekken, moet je misschien overwegen je evenement te annuleren of een extra marketingcampagne op te zetten om meer mannen of vrouwen aan te trekken.

Uitgelicht: https://www.speeddateamsterdam.nl/

Verspreid het woord

U kunt reclame maken voor uw speed dating evenement door het ophangen van posters in uw locatie, of flyering, maar sociale media is de beste manier om uw evenement te promoten. Zet wat budget opzij voor betaalde advertenties. Dit zal u toelaten om alleenstaande mensen richten van de juiste demografische op zoek om hun wedstrijd te ontmoeten!

Bied Early Bird tickets, een verwijzingskorting of goedkope tickets voor terugkerende gasten om nog meer mensen binnen te halen. Denk eraan, het is niet best practice om goedkopere tickets aan te bieden aan mensen met een bepaald beschermd kenmerk (d.w.z. aan mannen of vrouwen). Het is in strijd met de Equality Act 2010 en kan je andere gasten boos maken als ze erachter komen!