De voordelen van siliconen glijmiddel

De meeste mensen die glijmiddel willen kopen, kiezen ervoor glijmiddel op siliconenbasis aan te schaffen. Dit glijmiddel is niet voor niets ontzettend populair. Koop je glijmiddel op siliconenbasis, dan profiteer je namelijk van diverse voordelen. De belangrijkste pluspunten van dit glijmiddel beschrijven we kort op deze pagina.

Het glijmiddel verstopt de poriën niet

Een groot voordeel van glijmiddel op siliconenbasis, is het feit dat dit glijmiddel de poriën niet verstopt. Glijmiddel op oliebasis doet dit wel en kan op de lange termijn voor vervelende infecties zorgen. Hier hoef je je geen zorgen te maken bij glijmiddel op siliconenbasis.

Het glijmiddel vervliegt niet

Daarnaast vervliegt siliconen glijmiddel niet. Dit betekent dat het lang op de huid blijft zitten. Het glijmiddel is dan ook ideaal voor langdurige seksmarathons.

Het glijmiddel vlekt niet

Een ander voordeel van het glijmiddel op siliconenbasis, is dat het niet vlekt. Alleen op materialen als suède en zijde kan het glijmiddel vlekken, maar op deze materialen vlekken vrijwel alle vloeistoffen. Op stoffen als katoen en polyester hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken om vlekken. 

Het glijmiddel kan onder de douche gebruikt worden

Je kunt glijmiddel op siliconenbasis alleen verwijderen met water en zeep. Gebruik je alleen water op het glijmiddel, dan vervliegt het niet. Dit betekent dat je het glijmiddel ook onder de douche kunt gebruiken en zelfs in bad.