Hoe petten je tegen huidkanker helpen beschermen.

fashion hoed

Men is zich tegenwoordig steeds meer bewust van de risico’s die we in ons dagelijks leven tegenkomen. Nu lijkt het misschien alsof de wereld steeds enger wordt, maar we hebben gelukkig ook vaak een oplossing voor de problemen die we steeds maar blijven vinden. Één van de risico’s waar we ons steeds bewuster van vinden is het risico op huidkanker dat zonlicht met zich mee kan brengen. We smeerden ons al in met zonnebrand maar dat is ook niet perfect. Wat heel goed helpt de zon ook echt van je huid weghouden.

Een pet is toch wel wat beter dan een parasol.

Je ging het zonlicht misschien al te lijf met een parasol, maar een parasol kost meestal een hand, en je bent met een parasol een stuk minder mobiel. Dat zijn problemen die je bij petten niet tegen zult komen. Een pet blijft op je hoofd zitten, waardoor je beide armen vrij hebt: je kan nu zowel een drankje als een ijsje vasthouden. Ook ben je met een parasol geneigd steeds de bescherming van de parasol te verlaten. De nadelen van parasols ten opzichte van petten zijn namelijk dusdanig dat je snel verleidt zal zijn dat ding achter te laten. Een pet is lekker makkelijk en zal je daarom minder snel achterlaten.

Petten beschermen ook je haar.

Iets wat je, als niet al heel licht haar hebt, misschien ook al eens is opgevallen is dat je haar aan het eind van de zomer op sommige plekken een stuk lichter is dan op andere plekken. Hoewel sommigen deze gratis highlights op prijs zullen stellen vinden anderen het juist irritant. Om weer van die onvrijwillige highlights af te komen ben je dan weer geld kwijt om je haar bij te laten kleuren. Maar als je een pet draagt komt de zon niet bij je haren, en behouden je haren hun originele kleur.