Een orkest wat niet statisch is

Als jij een levendige sfeer wil
Bij een orkest denk je al snel aan een muziekgezelschap wat statisch op één plek blijft staan of zitten. Wie een levendige sfeer wil bij bijvoorbeeld een straatfeest kan echter ook een looporkest in huren. Een gezelschap wat op zo’n moment veel gevraagd wordt is een dixieland orkest. Dixieland is een muziekstijl die uit Amerika is overgewaaid. Het is een muziekstijl die zich kenmerkt door nostalgische klanken die het publiek mee laten swingen. Een feest met een dixieland orkest zal dan ook nooit een saaie boel worden; je hebt in no time een heel gezelschap op je dansvloer staan.

Graag gezien bij officiële evenementen
We leven in een tijd waarin het winkelen weer helemaal terug is. Winkelcentra waren in de afgelopen jaren stil en donker geworden nadat steeds meer winkels hun deuren noodgedwongen moesten sluiten. Gelukkig besluiten, nu de economie weer in de lift zit, steeds meer bedrijven om zich opnieuw te vestigen in winkelcentra. Een opening van een winkelcentrum of een heropening wordt dan ook feestelijk aangekondigd. Met een loop orkest wordt het publiek verrast en wordt er gelijk voor een ontspannen sfeer gezorgd. Doordat het orkest tot in iedere hoek van het winkelcentrum komt is er overal gelijk een feestelijke sfeer. Wie een dixieland band huurt weet dan ook zeker dat de klanten nog even blijven vanwege de gezelligheid.

Een looporkest bij een trouwerij
Bruidsparen denken niet gelijk aan een looporkest wanneer ze hun feest hebben. Toch is het huren van een looporkest zo’n gekke beslissing nog niet. De orkestleden zullen de gasten en het bruidspaar bij de deur verwelkomen met feestelijke klanken waarna in de feestzaal zelf wordt plaatsgenomen. Veel looporkesten hebben namelijk ook een mogelijkheid om op een podium of in de hoek van een zaal op te treden. Een dergelijk orkest kan dan ook een hele avond muzikaal omlijsten, vanaf het moment van binnenkomst tot het moment waarop de laatste klanken bij de dansvloer worden gespeeld. Kies je een muziekgezelschap dat een wat bredere muziekstijl speelt, dan kan er tijdens het feest worden overgestapt op meer jazz achtige muziek. Op die manier zal het bruidspaar de eerste dans in stijl kunnen openen waarna de overige gasten de dansvloer betreden. Een muziekgezelschap is dan ook de gelegenheid bij uitstek om familie en vrienden samen te brengen.