Verschillende soorten krachtsport: krachttraining, crossboxing en pole fitness

Je wilt graag fit worden of blijven en sterker worden. Er zijn veel verschillende soorten krachtsport die je hierbij kunnen helpen en soms is het lastig om hierin een goede keuze te maken. In dit artikel bespreken we drie verschillende vormen van krachtsport: fitness, crossboxing en pole fitness.


Krachttraining


Krachttraining is waarschijnlijk wel een van de meest bekende vormen van krachtsport. Je doet dit meestal in de sportschool met losse gewichten en op apparaten, maar je kunt ook thuis met wat gewichten aan krachttraining doen. Met krachttraining kun je heel gericht verschillende spiergroepen trainen. Zo kun je met bepaalde oefeningen bijvoorbeeld je rug extra trainen, als je voornamelijk je rug wilt versterken. Je traint wel minder je conditie met krachttraining, dus je zou het daarom kunnen combineren met cardio-oefeningen.

crossboxing


Crossboxing


Je weet waarschijnlijk wel wat boksen is, maar crossboxing is nog lang niet bij iedereen bekend. Het is een combinatie van bokssport en circuittraining. Je leert hiermee dus hoe je moet boksen en je verbetert tegelijkertijd je kracht en je conditie. Het is meestal erg hard trainen, maar veel mensen vinden het ook heel leuk om te doen. Je doet dit ook in een groep, wat het extra leuk maakt.


Pole fitness

Pole fitness is een vorm van krachtsport waarbij je het gehele lichaam traint met alleen je eigen gewicht. Het is daarnaast ook een goede cardiotraining. Bij pole fitness dans je om een paal en gebruik je je spieren om zowel met als zonder de paal oefeningen te doen. Het leuke aan pole fitness is dat je niet alleen sterker wordt, maar ook veel leniger!