Problemen met de generatiekloof

Hoe de generatiekloof je parten kan spelen bij het schrijven van Sinterklaas gedichten
De maatschappij verandert voortdurend. Wat gisteren nog helemaal hot was om te doen is vandaag de dag alweer oud nieuws. Zo geldt het ook met de bezigheden in je vrije tijd. Zat je een paar maanden terug nog met bakken vol loom elastiekjes te prutsen, tegenwoordig moet je daar niet meer aan denken. Liever ga je op Pokémons jagen in de frisse buitenlucht.  Wanneer je jong bent ga je automatisch mee in deze ontwikkelingen, maar wanneer je al wat ouder bent bemerk je toch dat er een generatiekloof ontstaat. Je kijkt vol verwondering naar de nieuwste ontwikkelingen en vraagt je af wat jongeren toch bezielt om zich daarmee bezig te houden.  Eén van die momenten waarop je hier last van hebt is in de decembermaand. Jij moet voor een jongere een Sinterklaasgedicht gaan schrijven, en hebt geen benul wat je op papier moet zetten.

1001gedichten

Hoe los je dit probleem op
Je zou je natuurlijk nog per direct in de bezigheden van de ontvanger van een Sinterklaascadeau met bijbehorend sinterklaas gedicht kunnen gaan verdiepen. De kans is echter groot dat je er weinig van zal begrijpen en dat je met jouw gedicht de plank dan ook op hilarische wijze misslaat. Honend gelach zal jouw deel zijn en de ontvanger heeft direct door wie het gedicht heeft geschreven.
Daarom is het handig om dit probleem op te lossen met een ander soort spel; blufpoker. Bij blufpoker doe je alsof je alles weet van Pokémon jagen, en je doet alsof je weet dat loomen al lang uit de mode is. Dit doe je door gebruik te maken van de kennis van andere gedichten schrijvers.

De beste sinterklaasgedichten verzameld
Wanneer je met je handen in het haar zit omdat je werkelijk niet weet wat je in een Sinterklaas gedicht moet vermelden kan je kijken op een sinterklaasgedichtengenerator. Hier voer je een aantal gegevens in over de ontvanger van het cadeau en het cadeau zelf, en vervolgens zal er een pasklaar gedicht op je beeldscherm verschijnen. Op die manier lijkt jouw gedicht handgeschreven door iemand die precies weet wat er in het hoofd van iemand rondgaat.  Daarnaast kan je ook kiezen voor een kant en klaar Sinterklaasgedicht. Hierbij zoek je een gedicht op basis van een onderwerp, hobby of sport van de ontvanger. Je vindt in een soort gegevensbank dan tientallen gedichten waaruit je kan kiezen wat het meeste van toepassing is.

Generatiekloof; een probleem van alle leeftijden
In het bovenstaande voorbeeld hadden we het trouwens over ouders die niet weten wat hun jongeren bezielt. We zullen er geen doekjes om winden; ook jongeren weten vaak niet wat hun ouders bezighoudt, en ze zullen dan ook bij een Sinterklaasgedicht al snel door de mand vallen. Een gedichtengenerator of kant en klaar sinterklaas gedicht is dan ook een heel goede oplossing voor jongeren die zich in deze situatie herkennen.